Over Beemster Daktuinen

Sijbrand Noome specialist in daktuinen


Vanaf 2000 werkt hij in de hoveniersbranche, met als specialisatie daktuinen. In opdracht van woningbouwverenigingen, zorginstellingen, projectontwikkelaars, verenigingen van eigenaars, bouwkundig aannemers, dakdekkers en particulieren werkte hij aan en leidde verschillende soorten projecten: sedumdaken, gras- en kruidendaken, gazondaken, vaste plantenborders, intensieve gebruikstuinen en parkeerdaken.

Als specialist op zijn vakgebied is Sijbrand Noome sinds 2011 bestuurslid van de vakgroep Dak- en Gevelbegroeners van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG). Sinds 2010 maakt hij voor Groenkeur deel uit van diverse technische commissies, onder andere Groenvoorzieningen en Dak- & Gevelbegroeners.

In 2014 startte hij zijn eigen onderneming: Beemster Daktuinen. Zijn affiniteit met zijn geboortegrond Beemster, de grote groene polder met volop rijkdom in de vorm van prachtige boerderijen, vruchtbare grond en goede gewassen, Werelderfgoed zelfs, met rechtlijnig karakter en groene uitstraling, past perfect bij zijn visie op daktuinen; luxe en vrijheid. Die groene beleving kan er voor iedereen zijn, zo is zijn visie. Hoe minimaal de oppervlakte ook is, een goede basis met veel variatie en soortenrijkdom, zorgt voor heerlijk groen comfort.

sijbrand noome

‘Groen zit in me. Mijn missie is om de mensheid te laten genieten van groene rijkdom. Mijn kracht is dat ik vooral een vakidioot ben, die met technische vakkennis en overzicht en kennis van alle materialen om groene rijkdom in te vullen, een spil in het web van realisatie van die groene rijkdom ben. Sinds 2011 ben ik gespecialiseerd in het laten samenkomen van verschillende materialen en systemen om een zo weelderig mogelijk dak te laten ontstaan. Totaal onafhankelijk van leveranciers streef ik naar de meest optimale groene beleving. Groen op maat is namelijk niet een optelsom van het aanbod van enkele aanbieders, maar een invulling van wensen, ideeën en technische mogelijkheden die u, de klant, heeft.’