Advies

14 jaar kennis en ervaring van daktuinen


Beemster Daktuinen wijst u de weg naar het groenste dak binnen de technische kaders, gewenste natuurwaarden, gebruiksfuncties, biodiversiteit, uw wensen en financiƫle mogelijkheden. Vanuit onze groenexpertise en technische, bouwkundige achtergrond bieden wij u het mooiste, groene dak. Als onafhankelijk adviseur zoekt Beemster Daktuinen altijd naar de voor u beste combinatie van materialen en systemen. Een unieke manier van werken!

Vergroting van leefruimte

Groene daken vergroten de leefruimte voor mensen, planten en dieren. Bovendien heeft groen een positieve invloed op de menselijke geestesgesteldheid en geeft het de mens een gevoel van luxe en vrijheid. Een groene afdekking zorgt daarnaast voor verlenging van de levensduur van de dakbedekking met honderd procent. Een groen dak heeft ook een geluidsisolerende werking.

Een groene invulling

Hoe minimaal een bouwkundig vlak ook is, een groene invulling is altijd mogelijk. Hoe die invulling eruit ziet, is afhankelijk van de constructie van het dak, de ligging, vorm, oppervlakte, gewenste natuurwaarden, biodiversiteit, gebruiksfuncties en duurzaamheidsaspecten. Zelfs de meest minimale oppervlakten, vanaf enkele vierkante meters, vult Beemster Daktuinen in met een zo groot mogelijke variatie in soorten.


sedum haarlem

Brede ervaring met daktuinen

Beemster Tuinen adviseert over alle mogelijke soorten daktuinen. Van extensieve groendaken (met het sedumdak als meest bekende voorbeeld), tot semi-intensieve daktuinen (leeftuinen met gazon en plantenborders), intensieve daktuinen (weelderige recreatie-invulling op het dak) en parkeer- en rijverharding (invulling grote bouwkundige vlakken boven kantoren, distributiehallen, enz.). Naast een esthetisch en technisch ontwerp van genoemde daktuinen, kan Beemster Daktuinen ook beplantingsplannen verzorgen.