Daktuinen

Groene daken bestaan al enige tijd. Ze zijn nog niet algemeen toegepast. Geïnspireerd door de hangende tuinen van Babylon, de plaggenhutten in een recentere geschiedenis en nog iets meer hedendaags, vestingwerken als de Stelling van Amsterdam, vraagt minimalistische bouw om alternatief groen. Een tuin op het dak! Ofwel groene invulling van een bouwkundig vlak, waarop de functies worden nagebootst die standaard op de grond aanwezig zijn.

Vergroting van leefruimte

Een daktuin is niet alleen een heel fraai gezicht en geeft een gevoel van rijkdom, luxe en vrijheid, het vergroot ook de leefruimte voor mensen, planten en dieren. Bijkomend voordeel van groen op bouwkundige vlakken is dat de omgevingstemperatuur wordt teruggebracht. In een stedelijke omgeving, waar groendaken met name worden toegepast, is dat een welkome factor. Ook zorgt een groen dak voor geluidsisolatie. Een belangrijk element is het feit dat een groen dak de levensduur van de dakbedekking verdubbelt. De positieve invloed die een groene omgeving op de menselijke geestesgesteldheid heeft, lijkt tenslotte onbetaalbaar.


Sedumdaken

Zapf-GaragenEen sedumdak behoort tot de extensieve groendaken en is een relatief eenvoudig aan te leggen daktuin. Het sedumdak vraagt een beperkte opbouw, heeft een laag gewicht en zorgt voor veel waterberging. Beemster Daktuinen is voorstander van veel diversiteit aan soorten; de bekende vetplantjes worden afgewisseld met soorten als anjer, siergras en iris. Wij maken gebruik van twaalf soorten die zeer geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Hierdoor ontstaat er jaarrond een kleurrijk geheel. Met lage aanlegkosten en weinig onderhoud profiteert u volop van de voordelen van een groen dak.


Semi-intensieve daken

over beemster daktuinenUw daktuin wordt een echte leefruimte met een semi-intensief dak. De ruimte kan bijvoorbeeld worden ingericht met een gazon en een grote soortenrijkdom en variatie in vaste planten in plantenborders. Een semi-intensief dak kan siergrassen en vaste planten tot circa 1.20 meter dragen. Wij bieden u keuze uit wel duizend soorten. Nodig zijn een opbouwhoogte van minimaal 25 centimeter en een dakvlak dat 150 kilo gewicht per vierkante meter kan dragen. Interesse in uitbreiding van uw leefruimte met een buitenruimte op hoogte?


Intensieve daktuinen

NoordstrooktuinC3Een intensieve daktuin is weelderigheid ten top. Alles is mogelijk. De sky is letterlijk de limit. Mits constructief mogelijk, vervullen wij al uw wensen in uw intensieve daktuin. Bomen, hagen, hottubs, buitenbaden, natuurlijk met volop privacy. Wonen is voortaan recreëren.


Parkeer- en rijverharding

Carre1De invulling van parkeer- en rijverharding boven parkeergarages, kantoren en distributiehallen zijn vaak technische hoogstandjes. Beemster Daktuinen heeft alle expertise in huis om parkeer- en rijverharding bouwkundig in uitstekende banen te leiden.